македонски » чешки   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [třicet]

+ V restauraci 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [třicet]

V restauraci 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Еден сок од јаболко, молам. Ja------ d---- p-----. +
Една лимонада, молам. Li------- p-----. +
Еден сок од домати, молам. Ra-------- š----- p-----. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Da- / d--- b--- s- s-------- č-------- v---. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Da- / d--- b--- s- s-------- b----- v---. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Př------ m- p----- l---- š----------. +
   
Сакаш ли риба? Má- r-- r---? +
Сакаш ли говедско месо? Má- r-- h----- m---? +
Сакаш ли свинско месо? Má- r-- v------ m---? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Ch--- / c----- b--- n----- b------ j----. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Ch--- / c----- b--- z---------- m---. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Ch--- / c----- b--- n----- r----- j----. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Ch---- t- s r---? +
Го сакате ли ова со тестенини? Ch---- t- s t----------? +
Го сакате ли ова со компири? Ch---- t- s b---------? +
   
Ова не ми е вкусно. To m- n-------. +
Јадењето е студено. To j---- j- s------. +
Јас ова не го нарачав. To j--- s- n--------- / n----------. +