македонски » чешки   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [třicet tři]

Na nádraží

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [třicet tři]

Na nádraží

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Кога тргнува следниот воз за Берлин? Kd- j--- p----- v--- d- B------? +
Кога тргнува следниот воз за Париз? Kd- j--- p----- v--- d- P-----? +
Кога тргнува следниот воз за Лондон? Kd- j--- p----- v--- d- L------? +
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? V k---- h---- j--- v--- d- V------? +
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? V k---- h---- j--- v--- d- S---------? +
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? V k---- h---- j--- v--- d- B--------? +
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. Ch--- / c----- b--- j------- d- M------. +
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. Ch--- / c----- b--- j------- d- P----. +
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. Ch--- / c----- b--- j------- d- B----. +
   
Кога пристигнува возот во Виена? Kd- p------ v--- d- V----? +
Кога пристигнува возот во Москва? Kd- p------ v--- d- M-----? +
Кога пристигнува возот во Амстердам? Kd- p------ v--- d- A---------? +
   
Дали морам да се прекачувам? Bu-- m---- p----------? +
Од кој перон тргнува возот? Z k------ n--------- j--- t-- v---? +
Има ли вагон за спиење во возот? Je v t-- v---- s---- v--? +
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. Ch--- / c----- b--- j------- d- B------. +
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. Ch--- / c----- b--- z------- j------- d- K-----. +
Колку чини едно место во вагонот за спиење? Ko--- s---- l---- v- s----- v---? +