македонски » чешки   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [třicet čtyři]

Ve vlaku

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [třicet čtyři]

Ve vlaku

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Дали ова е возот за Берлин? Je t- v--- d- B------?
Кога тргнува возот? V k---- h---- t-- v--- o------?
Кога пристигнува возот во Берлин? V k---- h---- d----- t-- v--- d- B------?
   
Простете, смеам ли да поминам? S d--------- m--- p-----?
Мислам дека ова е моето место. My----- ž- t--- j- m- m----.
Мислам дека Вие седите на моето место. My----- ž- s----- n- m-- m----.
   
Каде е вагонот за спиење? Kd- j- s---- v--?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Sp--- v-- j- n- k---- v----.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. A k-- j- j------ v--? – V------.
   
Можам ли да спијам долу? Mo-- s--- d---?
Можам ли да спијам во средината? Mo-- b--- s--- u--------?
Можам ли да спијам горе? Mo-- b--- s--- n-----?
   
Кога ќе бидеме на границата? Kd- b----- n- h------?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Ja- d----- t--- c---- d- B------?
Дали возот доцни? Má t-- v--- z-------?
   
Имате ли нешто за читање? Má-- n--- n- č----?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Je t--- m---- k----- n--- k j---- a p---?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Mů---- m- v------ v 7 h----?