македонски » чешки   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [třicet šest]

Městská hromadná doprava

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [třicet šest]

Městská hromadná doprava

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Каде е автобуската станица? Kd- j- a--------- z-------?
Кој автобус вози во центарот? Kt--- a------ j--- d- c-----?
Која линија морам да ја земам? Kt---- l----- m---- j--?
   
Дали морам да се прекачувам? Mu--- p---------?
Каде морам да се прекачам? Kd- m---- p---------?
Колку чини еден возен билет? Ko--- s---- l----- / j-------?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ko--- s----- z---- d- c-----?
Овде морате да се симнете. Ta-- m----- v--------.
Морате да се симнете позади. Mu---- v-------- v----.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Da--- m---- p----- z- 5 m----.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Da--- t------ p----- z- 10 m----.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Da--- a------ p----- z- 15 m----.
   
Кога вози последното метро? Kd- j--- p------- m----?
Кога вози последниот трамвај? Kd- j--- p------- t------?
Кога вози последниот автобус? Kd- j--- p------- a------?
   
Дали имате возен билет? Má-- j-------?
Возен билет? – Не, немам. Jí------? – N-- n---- ž-----.
Тогаш морате да платите казна. Ta- m----- z------- p-----.