македонски » чешки   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

+ 37 [třicet sedm]

+ Na cestách

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [třicet sedm]

Na cestách

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Тој патува со мотор. Je-- n- m------. +
Тој патува со велосипед. Je-- n- k---. +
Тој пешачи. Jd- p----. +
   
Тој патува со брод. Je-- l---. +
Тој патува со чамец. Je-- v- č----. +
Тој плива. Pl---. +
   
Дали овде е опасно? Je t- t- n---------? +
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Je n--------- s-- s-------? +
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Je n--------- s- p-------- v n---? +
   
Ние го погрешивме патот. Za-------- j---. +
Ние сме на погрешен пат. Js-- n- š----- c----. +
Ние мораме да се вратиме. Mu---- s- o-----. +
   
Каде може овде да се паркира? Kd- s- t--- d- p-------? +
Има ли овде паркиралиште? Je t--- n----- p---------? +
Колку долго може овде да се паркира? Ja- d----- s- t--- s-- p-------? +
   
Возите ли скии? Je----- n- l-----? +
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Je---- n----- v-----? +
Може ли овде да се изнајмат скии? Da-- s- t--- p----- l---? +