македонски » чешки   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

+ 39 [třicet devět]

+ Nehoda

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [třicet devět]

Nehoda

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Каде е следната бензинска пумпа? Kd- j- n-------- p----? +
Јас имам една дупната гума. Pí----- / p----- j---. +
Дали можете да го промените тркалото? Mů---- m- v------ k---? +
   
Потребни ми се неколку литра дизел. Po------- n------ l---- n----. +
Немам повеќе бензин. Ne--- u- ž---- b-----. +
Имате ли резервна туба? Má-- r------- k------? +
   
Каде можам да телефонирам? Kd- s- m--- z------------? +
Ми треба влечна служба. Po------- o-------- s-----. +
Барам една работилница. Hl---- a----------. +
   
Се случи сообраќајна несреќа. St--- s- n-----. +
Каде е најблискиот телефон? Kd- j- n-------- t------? +
Имате ли мобилен со себе? Má-- u s--- m------ t------? +
   
Потребна ни е помош. Po--------- p----. +
Повикајте еден лекар! Za------- l-----! +
Повикајте ја полицијата! Za------- p------! +
   
Вашите документи Ве молам. Va-- d------- p-----. +
Вашата возачка дозвола Ве молам. Vá- ř------- p------ p-----. +
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. Vá- t-------- p------ p-----. +