македонски » чешки   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

+ 4 [čtyři]

+ Ve škole

4 [четири]

Во училиште

-

4 [čtyři]

Ve škole

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Каде сме? Kd- j---? +
Ние сме во училиштето. Js-- v- š----. +
Ние имаме настава. Má-- v--------. +
   
Ова се учениците. To j--- ž---. +
Ова е наставничката. To j- u-------. +
Ова е одделението. To j- t----. +
   
Што правиме? Co d-----? +
Ние учиме. Uč--- s-. +
Ние учиме еден јазик. Uč--- s- j----. +
   
Јас учам англиски. Já s- u--- a-------. +
Ти учиш шпански. Ty s- u--- š--------. +
Тој учи германски. On s- u-- n------. +
   
Ние учиме француски. My s- u---- f----------. +
Вие учите италијански. Vy s- u---- i------. +
Тие учат руски. On- s- u-- r----. +
   
Учењето јазици е интересно. Uč-- s- j----- j- z-------. +
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. Ch---- r------ l----. +
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. Ch---- m----- s l----. +