македонски » чешки   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

+ 40 [čtyřicet]

+ Ptáme se na cestu

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [čtyřicet]

Ptáme se na cestu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Извинете! Pr------! +
Можете ли да ми помогнете? Mů---- m- p-----? +
Каде има овде добар ресторан? Kd- j- t--- n----- d---- r---------? +
   
Појдете лево зад аголот. Na r--- z------ d-----. +
Потоа одете еден дел право напред. Pa- b---- k----- r----. +
Потоа одете сто метри на десно. A p---- b---- s-- m---- d------. +
   
Можете исто така да земете и автобус. Mů---- j-- i a--------. +
Можете исто така да земете и трамвај. Mů---- j-- i t-------. +
Можете исто така да возите и позади мене. Mů---- j-- z- m---. +
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Ja- s- d------ k f---------- s-------? +
Преминете го мостот ! Př------ p--- m---! +
Возете низ тунелот ! Pr------ t------! +
   
Возете до третиот семафор. Je--- k- t------ s-------. +
Потоа свртете на првата улица десно. Po--- o------ n- p---- d------. +
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Pa- p------- r---- n-------- k---------. +
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Pr------- j-- s- d------ n- l------? +
Најдобро е да земете метро. Ne------ b---- k--- p------- m-----. +
Возете се едноставно до последната станица. Je--- n- k-------. +