македонски » чешки   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

+ 41 [čtyřicet jedna]

+ Orientace

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [čtyřicet jedna]

Orientace

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Каде е бирото за информации за туристи? Kd- j- t--------- i--------- k-------? +
Имате ли за мене една карта на градот? Mů---- m- d-- p--- m----? +
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Je t--- m---- r--------- h----? +
   
Каде е стариот дел од градот? Kd- j- s---- m----? +
Каде е катедралата? Kd- j- k--------? +
Каде е музејот? Kd- s- n------ m-----? +
   
Каде може да се купат поштенски марки? Kd- j- m---- k----- z-----? +
Каде може да се купи цвеќе? Kd- j- m---- k----- k------? +
Каде може да се купат возни карти? Kd- j- m---- k----- j-------? +
   
Каде е пристаништето? Kd- j- p------? +
Каде е пазарот? Kd- j- t------? +
Каде е замокот? Kd- j- z----? +
   
Кога започнува обиколката? Kd- z----- p--------? +
Кога завршува обиколката? Kd- k---- t- p--------? +
Колку долго трае обиколката? Ja- d----- t--- t- p--------? +
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Ch-- p-------- k---- m---- n------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Ch-- p-------- k---- m---- i------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Ch-- p-------- k---- m---- f----------. +