македонски » чешки   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

+ 42 [čtyřicet dva]

+ Prohlídka města

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [čtyřicet dva]

Prohlídka města

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Дали пазарот е отворен во недела? Je t------ o------- v n-----? +
Дали саемот е отворен во понеделник? Je v--------- o------- v p------? +
Дали изложбата е отворена во вторник? Je v------- s-- o------- v ú----? +
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Má z--------- z------ v- s----- o-------? +
Дали музејот е отворен во четврток? Má m----- v- č------ o-------? +
Дали галеријата е отворена во петок? Má g------ v p---- o-------? +
   
Смее ли да се фотографира? Mů-- s- t--- f-----------? +
Мора ли да се плати влез? Mu-- s- p----- v----? +
Колку чини влезот? Ko--- s---- v----? +
   
Има ли некаков попуст за групи? Po------- s- s-------- s----? +
Има ли некаков попуст за деца? Po------- s- s---- p-- d---? +
Има ли некаков попуст за студенти? Po------- s- s--------- s----? +
   
Каква е оваа зграда? Co j- t- z- b-----? +
Колку е стара оваа зграда? Ja- s---- j- t- b-----? +
Кој ја изградил оваа зграда? Kd- t- b----- p-------? +
   
Јас се интересирам за архитектура. Za----- s- o a-----------. +
Јас се интересирам за уметност. Za----- s- o u----. +
Јас се интересирам за сликарство. Za----- s- o m--------. +