македонски » чешки   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [čtyřicet tři]

V ZOO / zoologické zahradě

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [čtyřicet tři]

V ZOO / zoologické zahradě

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Таму е зоолошката градина. Ta- j- Z--. +
Таму се жирафите. Ta- j--- ž-----. +
Каде се мечките? Kd- j--- m------? +
   
Каде се слоновите? Kd- j--- s----? +
Каде се змиите? Kd- j--- h---? +
Каде се лавовите? Kd- j--- l--? +
   
Јас имам еден фотоапарат. Má- f----. +
Имам исто така и една филмска камера. Má- i k-----. +
Каде има батерија? Kd- j- b------? +
   
Каде се пингвините? Kd- j--- t------? +
Каде се кенгурите? Kd- j--- k------? +
Каде се носорозите? Kd- j--- n--------? +
   
Каде има тоалет? Kd- j--- t------? +
Таму има кафуле. Ta- j- k------. +
Таму има ресторан. Ta- j- r---------. +
   
Каде се камилите? Kd- j--- v--------? +
Каде се горилата и зебрите? Kd- j--- g----- a z----? +
Каде се тигровите и крокодилите? Kd- j--- t---- a k--------? +