македонски » чешки   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [čtyřicet čtyři]

Večerní program

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [čtyřicet čtyři]

Večerní program

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Има ли овде дискотека? Je t--- n----- d--------?
Има ли овде ноќен клуб? Je t--- n----- n---- k---?
Има ли овде кафеана? Je t--- n----- h------?
   
Што има вечерва во театар? Co d----- d--- v d------?
Што има вечерва во кино? Co d----- d--- v k---?
Што има вечерва на телевизија? Co d----- d--- v t-------?
   
Има ли уште билети за театар? Js-- j---- v-------- d- d------?
Има ли уште билети за кино? Js-- j---- l----- d- k---?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Js-- j---- l----- n- f-----?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Ch--- b--- l----- d- z---- ř---.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Ch--- b--- l----- n---- d---------.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Ch--- b--- l----- d- p----- ř---.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Mů---- m- n--- d--------?
Кога започнува претставата? Kd- z----- p----------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Mů---- m- s----- v--------?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Je t--- p----- n----- g------ h-----?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Js-- t--- p----- n----- t------- k----?
Има ли овде во близината затворен базен? Je t--- p----- n----- k---- b----?