македонски » чешки   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [čtyřicet pět]

V kině

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [čtyřicet pět]

V kině

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Ние сакаме во кино. Ch---- j-- d- k---.
Денес се прикажува еден добар филм. Dn-- s- h---- d---- f---.
Филмот е сосема нов. Je t- ú---- n--- f---.
   
Каде е благајната? Kd- j- p-------?
Има ли уште слободни места? Js-- j---- v---- m----?
Колку чинат влезните билети? Ko--- s---- v--------?
   
Кога започнува претставата? Kd- z----- p----------?
Колку долго трае филмот? Ja- d----- t-- f--- t---?
Може ли да се резервират билети? Lz- s- r--------- v--------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Ch--- / c----- b--- s---- v----.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Ch--- / c----- b--- s---- v------.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Ch--- / c----- b--- s---- u--------.
   
Филмот беше возбудлив. Te- f--- b-- n-------.
Филмот не беше досаден. Te- f--- n---- n----.
Но книгата за филмот беше подобра. Al- k----- p------- b--- l----.
   
Каква беше музиката? Ja-- b--- h----?
Какви беа глумците? Ja-- b--- h----?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Mě- t-- f--- a------- t------?