македонски » чешки   Во дискотека


46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [čtyřicet šest]

Na diskotéce

46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [čtyřicet šest]

Na diskotéce

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Дали е слободно ова место? Je t- m---- v----? +
Смеам ли да седнам покрај вас? Mo-- s- k V-- p---------? +
Со задоволство. Pr----. +
   
Како ви се допаѓа музиката? Ja- s- V-- l--- t- h----? +
Малку е прегласна. Je m-- h------. +
Но групата свири сосема добро. Al- t- s------ h---- d----- d----. +
   
Често ли сте овде? Ch----- s-- č----? +
Не, ова е прв пат. Ne- j--- t- p-----. +
Не сум бил / била овде никогаш. Ni--- j--- t- j---- n---- / n-----. +
   
Танцувате ли? Ta-----? +
Можеби подоцна. Mo--- p------. +
Јас не умеам да танцувам така добро. Ne---- m-- d---- t-------. +
   
Тоа е сосема едноставно. To j- ú---- j---------. +
Јас ќе ви покажам. Uk--- v-- t-. +
Не, подобро друг пат. Ne- a- n---- j----. +
   
Чекате ли некого? Če---- n- n-----? +
Да, мојот пријател. An-- n- s---- p------. +
Еве го позади, доаѓа! Ta---- z----- p-------! +