македонски » чешки   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [čtyřicet osm]

Aktivity na dovolené

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [čtyřicet osm]

Aktivity na dovolené

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Дали е чиста плажата? Je t- p--- č----?
Може ли човек таму да плива? Mů-- s- t-- k-----?
Не ли е опасно, таму да се плива? Ne-- n--------- s- t-- k-----?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Pů----- s- t--- s---------?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Pů----- s- t--- l------?
Може ли овде да се изнајми чамец? Pů----- s- t--- č----?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Ch--- / c----- b--- r-- / r--- s-------.
Би сакал / сакала да нуркам. Ch--- / c----- b--- s- r-- / r--- p------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Ch--- / c----- b--- r-- / r--- j----- n- v------ l-----.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Dá s- t--- p----- s---?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Dá s- t--- p----- p--------- v------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Da-- s- t--- p----- v---- l---?
   
Јас сум почетник. Js-- t----- z---------.
Јас сум средно-добар / добра. Js-- s------ p--------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Vy---- s- v t--. / U--- t-.
   
Каде е ски лифтот? Kd- j- v---?
Имаш ли скии со себе? Má- s s---- l---?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Má- s s---- l------- b---?