македонски » чешки   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [pět]

+ Země a jazyky

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [pět]

Země a jazyky

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Џон е од Лондон. Jo-- j- z L------. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- l--- v- V---- B-------. +
Тој зборува англиски. On m---- a-------. +
   
Марија е од Мадрид. Ma--- j- z M------. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- l--- v- Š--------. +
Таа зборува шпански. On- m---- š--------. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe-- a M---- j--- z B------. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- l--- v N------. +
Зборувате ли вие двајцата германски? Ml----- o-- / o-- n------? +
   
Лондон е главен град. Lo---- j- h----- m----. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- a B----- j--- t--- h----- m----. +
Главните градови се големи и бучни. Hl---- m---- j--- v---- a h-----. +
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr----- l--- v E-----. +
Египет се наоѓа во Африка. Eg--- l--- v A-----. +
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja------ l--- v A---. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- l--- v S------ A------. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- l--- v- S------ A------. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------ l--- v J---- A------. +