македонски » чешки   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

+ 51 [padesát jedna]

+ Drobné vyřizování

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [padesát jedna]

Drobné vyřizování

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Сакам да одам во библиотеката. Ch-- j-- d- k-------. +
Сакам да одам во книжарницата. Ch-- j-- d- k-----------. +
Сакам да одам до трафиката. Ch-- j-- k- s-----. +
   
Сакам да изнајмам една книга. Ch-- s- p----- n------ k----. +
Сакам да купам една книга. Ch-- k----- n------ k----. +
Сакам да купам еден весник. Ch-- s- k----- n-----. +
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. Ch-- d- k------- p----- s- k----. +
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. Ch-- d- k----------- k----- s- k----. +
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. Ch-- k- s----- k----- s- n-----. +
   
Сакам да одам кај оптичарот. Ch-- d- o-----. +
Сакам да одам во супермаркетот. Ch-- d- s-----------. +
Сакам да одам кај пекарот. Ch-- d- p------. +
   
Сакам да купам очила. Ch-- s- k----- b----. +
Сакам да купам овошје и зеленчук. Ch-- k----- o---- a z-------. +
Сакам да купам лепчиња и леб. Ch-- k----- h----- a c----. +
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. Ch-- d- o----- k----- s- b----. +
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. Ch-- d- s----------- k----- s- o---- a z-------. +
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. Ch-- d- p-------- k----- s- h----- a c----. +