македонски » чешки   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

+ 52 [padesát dva]

+ V obchodním domě

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [padesát dva]

V obchodním domě

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Ќе одиме ли во трговскиот центар? Jd--- d- o--------- d---? +
Јас морам да пазарувам. Mu--- n-------. +
Сакам многу да накупам. Ch-- t--- k----- h----. +
   
Каде се канцелариските материјали? Kd- j--- k---------- p------? +
Ми требаат пликови и хартија за писма. Po------- o----- a d------ p----. +
Ми требаат пенкала и маркери. Po------- p--- a z-----------. +
   
Каде е мебелот? Kd- j- n------? +
Ми треба еден шкаф и една комода. Po------- s---- a k-----. +
Ми треба една работна маса и еден регал. Po------- p---- s--- a p-----. +
   
Каде се играчките? Kd- j--- h-----? +
Ми треба една кукла и едно плишано мече. Po------- p------ a m-------. +
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. Po------- f-------- m-- a š----. +
   
Каде е алатот? Kd- j- n-----? +
Ми треба еден чекан и една клешта. Po------- k------ a k-----. +
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. Po------- v---- a š--------. +
   
Каде е накитот? Kd- j--- k------? +
Ми треба едно ланче и една нараквица. Po------- ř------ a n------. +
Ми треба еден прстен и обетки. Po------- p------- a n-------. +