македонски » чешки   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [padesát tři]

Obchody

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [padesát tři]

Obchody

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Ние бараме спортска продавница. Hl----- o----- s- s---------- p--------.
Ние бараме месарница. Hl----- m---- / ř--------.
Ние бараме аптека. Hl----- l------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Ch---- t---- k----- f-------- m--.
Би сакале имено да купиме салама. Ch---- t---- k----- s----.
Би сакале имено да купиме лекарства. Ch---- t---- k----- l---.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Hl----- o----- s- s---------- p--------- p------ c----- k----- f-------- m--.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Hl----- ř--------- p------ c----- k----- s----.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Hl----- l------- p------ c----- k----- l---.
   
Јас барам златар. Hl---- k-----------.
Јас барам фото продавница. Hl---- f-----------.
Јас барам слаткарница. Hl---- c-------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Ch-- t---- k----- p-----.
Имено имам намера, да купам еден филм. Ch-- t---- k----- f---.
Имено имам намера, да купам една торта. Ch-- t---- k----- d---.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Hl---- k------------ p------ c--- k----- p-----.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Hl---- f------------ p------ c--- k----- f---.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Hl---- c-------- p------ c--- k----- d---.