македонски » чешки   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

+ 54 [padesát čtyři]

+ Nakupování

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [padesát čtyři]

Nakupování

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Сакам да купам еден подарок. Ch--- b--- k----- n----- d----. +
Но не нешто премногу скапо. Al- n- m-- d----. +
Можеби една рачна ташна? Mo--- n------ k------? +
   
Која боја би ја сакале? Ja--- b---- b---- c---- / c-----? +
Црна, кафеава или бела? Če----- h----- n--- b----? +
Една голема или мала? Vě--- n--- m----? +
   
Смеам ли да ја видам оваа? Mů-- s- p---------- t---? +
Дали таа е од кожа? Je z k---? +
Или пак е од вештачки материјал? Ne-- z k------? +
   
Од кожа секако. Sa-------- z k---. +
Ова е еден особено добар квалитет. Je o------- k-------. +
И ташната навистина е со многу поволна цена. A t- t---- j- s------- v---- l----. +
   
Ми се допаѓа. Ta-- s- m- l---. +
Ќе ја земам. Ve--- s- t---. +
Дали можам случајно да ја заменам? Mo-- j- p------- v------? +
   
Се разбира. Sa--------. +
Ќе ја спакуваме како подарок. Za------ j- j--- d----. +
Таму од спротива е благајната. Tá---- j- p-------. +