македонски » чешки   Чувства


56 [педесет и шест]

Чувства

-

56 [padesát šest]

Pocity

56 [педесет и шест]

Чувства

-

56 [padesát šest]

Pocity

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
да се има желба mí- c--ť
Ние имаме желба. Má-- c---.
Ние немаме желба. Ne---- ž----- c---.
   
да се има страв mí- s----h
Јас се плашам. Má- s-----.
Јас не се плашам. Ne--- ž---- s-----.
   
да се има време mí- č-s
Тој има време. Má č--.
Тој нема време. Ne-- č--.
   
да се досадуваш nu--- se
Таа се досадува. Nu-- s-.
Таа не се досадува. Ne---- s-.
   
да се биде гладен mí- h--d
Дали сте гладни? Má-- h---?
Нели сте гладни? Vy n----- v---- h---?
   
Да се биде жеден Mí- ž---ň
Вие сте жеден / жедна. Ma-- ž----.
Вие не сте жеден / жедна. Ne---- v---- ž----.