македонски » чешки   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [padesát osm]

Části těla

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [padesát osm]

Části těla

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Јас цртам човек. Na------- m---.
Најпрво главата. Ne------ h----.
Човекот носи еден шешир. Te- m-- m- n- s--- k------.
   
Косата не му се гледа. Je-- v---- n----- v----.
Ушите исто така не му се гледаат. An- j--- u-- n----- v----.
Грбот исто така не му се гледа. An- j--- z--- n----- v----.
   
Ги цртам очите и устата. Na------- m- o-- a ú---.
Човекот танцува и се смее. Te- m-- t---- a s---- s-.
Човекот има долг нос. Te- m-- m- d----- n--.
   
Тој во рацете носи еден стап. V r---- d--- h--.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Ko--- k--- m- t--- š---.
Зима е и студено е. Je z--- a j- c------.
   
Рацете се силни. Je-- p--- j--- s----.
Нозете исто така се силни. I j--- n--- j--- s----.
Човекот е од снег. Te- m-- j- z- s----.
   
Тој не носи панталони и мантил. Ne-- n- s--- ž---- k------ a ž---- k----.
Но човекот не се смрзнува. Al- n------.
Тоа е снешко. Je t- s-------.