македонски » чешки   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [padesát devět]

+ Na poště

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Каде е најблиската пошта? Kd- j- n-------- p----? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Je t- d----- k n-------- p----? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Kd- j- n-------- p------- s-------? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Po------- n------ z-----. +
За една картичка и едно писмо. Na p----- a n- d----. +
Колку чини поштарината за Америка? Ko--- s---- p------- d- A------? +
   
Колку е тежок пакетот? Ko--- v--- t---- b----? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Mo-- t- p----- l------? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Ja- d----- t- t---- n-- t- t-- d----? +
   
Каде можам да телефонирам? Kd- s- m--- z------------? +
Каде е следната телефонска говорница? Kd- j- n-------- t-------- b----? +
Имате ли телефонски картички? Má-- t-------- k----? +
   
Имате ли телефонски именик? Má-- t-------- s-----? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Zn--- p-------- R-------? +
Само момент, да проверам. Ok------ p------ s- p- t--. +
   
Линијата е секогаш зафатена. Ta l---- j- p---- o-------. +
Кој број го биравте? Ja-- č---- j--- v---- / v-----? +
Најпрво морате да изберете нула. Mu---- n------ v------ n---! +