македонски » чешки   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

+ 6 [šest]

+ Čtení a psaní

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [šest]

Čtení a psaní

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Јас читам. Čt-. +
Јас читам една буква. Čt- p------. +
Јас читам еден збор. Čt- s----. +
   
Јас читам една реченица. Čt- v---. +
Јас читам едно писмо. Čt- d----. +
Јас читам една книга. Čt- k----. +
   
Јас читам. Čt-. +
Ти читаш. Čt--. +
Тој чита. Čt-. +
   
Јас пишувам. Pí--. +
Јас пишувам една буква. Pí-- p------. +
Јас пишувам еден збор. Pí-- s----. +
   
Јас пишувам една реченица. Pí-- v---. +
Јас пишувам едно писмо. Pí-- d----. +
Јас пишувам една книга. Pí-- k----. +
   
Јас пишувам. Pí--. +
Ти пишуваш. Pí---. +
Тој пишува. Pí--. +