македонски » чешки   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [šedesát]

V bance

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [šedesát]

V bance

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Ch--- / c----- b--- s- o------ ú---.
Еве го мојот пасош. Ta-- j- m-- p--.
А ова е мојата адреса. A z-- j- m--- a-----.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Ch--- / c----- b--- s- n- s--- ú--- u----- p-----.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Ch--- / c----- b--- s- z- s---- ú--- v----- p-----.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Ch-- s- v--------- v----- z ú---.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Ch--- b--- p-------- c------- š--.
Колку се високи таксите? Ja-- s- p---- p-------?
Каде морам да потпишам? Kd- t- m-- p-------?
   
Очекувам уплата од Германија. Oč------ p----- p---- z N------.
Еве го бројот на мојата сметка. Ta-- j- č---- m--- ú---.
Дали се пристигнати парите? Př---- t- p-----?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Ch--- / c----- b--- v------ t--- p-----.
Ми требаат US – долари. (американски долари). Po------- a------- d-----.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. De--- m-- p------ m---- b-------.
   
Има ли овде банкомат? Je t--- b------- a------?
Колкава сума може да се подигне? Ko--- p---- j- m---- n------- v-----?
Која кредитна картичка може да се користи? Ja-- k------- k---- j- m---- p-----?