македонски » чешки   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [šedesát jedna]

Řadové číslovky

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [šedesát jedna]

Řadové číslovky

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Првиот месец е јануари. Pr--- m---- j- l----.
Вториот месец е февруари. Dr--- m---- j- ú---.
Третиот месец е март. Tř--- m---- j- b-----.
   
Четвртиот месец е април. Čt---- m---- j- d----.
Петтиот месец е мај. Pá-- m---- j- k-----.
Шесттиот месец е јуни. Še--- m---- j- č-----.
   
Шест месеци се половина година. Še-- m----- j- p-- r---.
јануари, февруари, март Le---- ú---- b-----,
април, мај, јуни. du---- k----- a č-----.
   
Седмиот месец е јули. Se--- m---- j- č-------.
Осмиот месец е август. Os-- m---- j- s----.
Деветтиот месец е септември. De---- m---- j- z---.
   
Десеттиот месец е октомври. De---- m---- j- ř----.
Единаесеттиот месец е ноември. Je------- m---- j- l-------.
Дванаесеттиот месец е декември. Dv------ m---- j- p-------.
   
Дванаесет месеци се една година. Dv----- m----- j- j---- r--.
јули, август, септември, Če------- s----- z---,
октомври, ноември, декември. ří---- l------- a p-------.