македонски » чешки   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

+ 63 [šedesát tři]

+ Kladení otázek 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [šedesát tři]

Kladení otázek 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Јас имам хоби. Má- k------. +
Јас играм тенис. Hr--- t----. +
Каде има игралиште за тенис? Kd- j- t------- h-----? +
   
Имаш ли хоби? Má- n------- k------? +
Јас играм фудбал. Hr--- f-----. +
Каде има фудбалско игралиште? Kd- j- f-------- h-----? +
   
Ме боли раката. Bo-- m- p---. +
Ме боли стопалото и раката исто така. Bo-- m- i n--- a r---. +
Каде има доктор? Kd- j- l----? +
   
Јас имам автомобил. Má- a---. +
Јас исто така имам и мотор. Má- i m------. +
Каде има паркиралиште? Kd- j- p---------? +
   
Јас имам пуловер. Má- s----. +
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Má- i b---- a d----. +
Каде има машина за перење алишта? Kd- j- p-----? +
   
Јас имам чинија. Má- t----. +
Јас имам нож, вилушка и лажица. Má- n--- v------- a l----. +
Каде се солта и биберот? Kd- j- s-- a p---? +