македонски » чешки   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [šedesát čtyři]

Zápor 1

64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [šedesát čtyři]

Zápor 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Јас не го разбирам зборот. Ne------- t--- s----.
Јас не ја разбирам реченицата. Ne------- t- v---.
Јас не го разбирам значењето. Ne------- v------.
   
наставник / учител uč---l
Го разбирате ли наставникот? Ro------ u------?
Да, јас го разбирам добро. An-- r------ m- d----.
   
наставничка / учителка uč-----a
Ја разбирате ли наставничката? Ro------ u-------?
Да, јас ја разбирам добро. An-- r------ j- d----.
   
луѓе li-é
Ги разбирате ли луѓето? Ro------ t-- l----?
Не, јас не ги разбирам сосема добро. Ne- n-------- j-- m-- d----.
   
пријателка př-------ě
Имате ли пријателка? Má-- p---------?
Да, имам. An-- m-- p---------.
   
ќерка dc--a
Имате ли ќерка? Má-- d----?
Не, јас немам ќерка. Ne- n----.