македонски » чешки   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

+ 65 [šedesát pět]

+ Zápor 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [šedesát pět]

Zápor 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Скап ли е прстенот? Je t-- p----- d----? +
Не, тој чини само сто евра. Ne- s---- j-- s-- e---. +
Но јас имам само педесет. Al- j- m-- j-- p------. +
   
Готов / готова ли си веќе? Js- u- h----- / h-----? +
Не, сеуште не сум. Ne- j---- n-. +
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Al- u- b--- b--- h-----. +
   
Сакаш ли уште супа? Ch--- j---- p------? +
Не, не сакам повеќе. Ne- u- n-----. +
Но сакам уште еден сладолед. Al- c--- j---- z-------. +
   
Живееш ли веќе долго овде? By---- t--- u- d-----? +
Не, штотуку еден месец. Ne- t----- j---- m----. +
Но познавам веќе многу луѓе. Al- z--- u- h---- l---. +
   
Патуваш ли утре накај дома? Po----- z---- d---? +
Не, дури за викендот. Ne- a- o v------. +
Но се враќам веќе во недела. Al- p------ z----- u- v n-----. +
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Je t---- d---- u- d------? +
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne- j- j- t----- s-------. +
Но таа веќе има дечко. Al- u- m- p------. +