македонски » чешки   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [šedesát devět]

potřebovat – chtít

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [šedesát devět]

potřebovat – chtít

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Ми треба кревет. Po------- p-----.
Сакам да спијам. Ch-- s---.
Има ли овде кревет? Je t--- n----- p-----?
   
Ми треба лампа. Po------- l----.
Сакам да читам. Ch-- č---.
Има ли овде една лампа? Je t--- n----- l----?
   
Ми треба телефон. Po------- t------.
Сакам да телефонирам. Ch-- t----------.
Има ли овде телефон? Je t--- n----- t------?
   
Ми треба камера. Po------- f----.
Сакам да фотографирам. Ch-- f----.
Има ли овде камера? Je t--- n----- f----?
   
Ми треба компјутер. Po------- p------.
Сакам да испратам една E-mail порака. Ch-- p----- e-----.
Има ли овде компјутер? Je t--- n----- p------?
   
Ми треба пенкало. Po------- p---.
Сакам да напишам нешто. Ch-- n--- n-----.
Има ли овде лист хартија и пенкало? Je t--- n----- p---- a p---?