македонски » чешки   Броеви


7 [седум]

Броеви

-

7 [sedm]

Čísla

7 [седум]

Броеви

-

7 [sedm]

Čísla

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Јас бројам: Po-----:
еден, два, три je---- d--- t-i
Јас бројам до три. Po----- d- t--.
   
Јас бројам понатаму: Po----- d---:
четири, пет, шест čt---- p--- š---,
седум, осум, девет se--- o--- d---t
   
Јас бројам. Po-----.
Ти броиш. Po-----.
Тој брои. Po----.
   
Еден. Први. Je---. P----.
Два. Втори. Dv-. D----.
Три. Трети. Tř-. T----.
   
Четири. Четврти. Čt---. Č-----.
Пет. Петти. Pě-. P---.
Шест. Шести. Še--. Š----.
   
Седум. Седми. Se--. S----.
Осум. Осми. Os-. O---.
Девет. Девети. De---. D-----.