македонски » чешки   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

+ 70 [sedmdesát]

+ mít něco rád

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [sedmdesát]

mít něco rád

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Сакате ли да пушите? Ch---- s- z-------? +
Сакате ли да танцувате? Ch---- s- z-------? +
Сакате ли да се прошетате? Ch---- s- p-----? +
   
Јас сакам да пушам. Ch--- / c----- b--- s- z-------. +
Сакаш ли една цигара? Ch--- c-------? +
Тој сака запалка. Ch-- p-------. +
   
Сакам да се напијам нешто. Rá- / r--- b--- s- n----- n---- / n-----. +
Сакам да јадам нешто. Ně-- b--- s---- / s-----. +
Сакам малку да се одморам. Ch--- / c----- b--- s- t----- o---------. +
   
Сакам да Ве прашам нешто. Rá- / r--- b--- s- V-- n- n--- z----- / z------. +
Сакам да Ве замолам за нешто. Ch--- / c----- b--- V-- o n--- p-------. +
Сакам да Ве поканам за нешто. Rá- / r--- b--- V-- n---- p----- / p------. +
   
Што сакате, молам? Co s- p------- p-----? +
Сакате ли кафе? Př----- s- k---? +
Или повеќе сакате чај? Ne-- b---- r----- c---- / c----- č--? +
   
Сакаме да патуваме накај дома. Ch---- j-- d---. +
Сакате ли такси? Ch---- z------ t---? +
Вие сакате да телефонирате. Ch---- t----------. +