македонски » чешки   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

+ 71 [sedmdesát jedna]

+ chtít něco

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [sedmdesát jedna]

chtít něco

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Што сакате? Co c-----? +
Сакате ли да играте фудбал? Ch---- s- z----- f-----? +
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Ch---- n-------- p------? +
   
сака ch--t +
Не сакам да задоцнам. Ne---- p----- p----. +
Не сакам да одам таму. Ne---- t-- j--. +
   
Сакам да си одам дома. Ch-- j-- d---. +
Сакам да останам дома. Ch-- z----- d---. +
Сакам да бидам сам / сама. Ch-- b-- s-- / s---. +
   
Сакаш ли да останеш овде? Ch--- t--- z-----? +
Сакаш ли да јадеш овде? Ch--- s- t--- n-----? +
Сакаш ли да спиеш овде? Ch--- t--- s--- / p------? +
   
Сакате ли да тргнете утре? Ch---- z---- o---------? +
Сакате ли да останете до утре? Ch---- z----- d- z-----? +
Сакате ли сметката да ја платите утре? Ch---- z------- t-- ú--- a- z----? +
   
Сакате ли во диско? Ch---- j-- n- d--------? +
Сакате ли во кино? Ch---- j-- d- k---? +
Сакате ли во кафуле? Ch---- j-- d- k------? +