македонски » чешки   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

+ 72 [sedmdesát dva]

+ muset něco

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [sedmdesát dva]

muset něco

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
мора mu--t +
Морам да го испратам писмото. Mu--- p----- d----. +
Морам да го платам хотелот. Mu--- z------- z- h----. +
   
Мораш да станеш рано. Mu--- b--- v------. +
Мораш да работиш многу. Mu--- h---- p-------. +
Мораш да бидеш точен. Mu--- b-- d-------- / d--------. +
   
Тој мора да наполни бензин. Mu-- n---------. +
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. Mu-- o------ a---. +
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. Mu-- u--- a---. +
   
Таа мора да пазарува. Mu-- j-- n-------. +
Таа мора да го чисти станот. Mu-- u------ b--. +
Таа мора да ги пере алиштата. Mu-- v----- p-----. +
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. Mu---- o------- d- š----. +
Ние мораме веднаш да одиме на работа. Mu---- o------- d- p----. +
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. Mu---- o------- k l-----. +
   
Вие морате да го чекате автобусот. Mu---- p----- n- a------. +
Вие морате да го чекате возот. Mu---- p----- n- v---. +
Вие морате да го чекате таксито. Mu---- p----- n- t---. +