македонски » чешки   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [sedmdesát tři]

smět něco

73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [sedmdesát tři]

smět něco

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Смееш ли веќе да возиш автомобил? Sm-- u- ř---- a---?
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? Sm-- u- p-- a------?
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? Sm-- u- s-- / s--- c------- d- z--------?
   
смее sm-t
Смееме ли овде да пушиме? Sm--- t--- k-----?
Смее ли овде да се пуши? Sm- s- t- k-----?
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? Lz- p----- k------- k-----?
Може ли да се плати со чек? Lz- p----- š----?
Може ли да се плати само во готово? Lz- p----- h-----?
   
Смеам ли само да телефонирам? Mo-- s- z------------?
Смеам ли само да прашам нешто? Mo-- s- n- n--- z-----?
Смеам ли само да кажам нешто? Mo-- n--- ř---?
   
Тој не смее да спие во паркот. On n---- s--- v p----.
Тој не смее да спие во автомобилот. On n---- s--- v a---.
Тој не смее да спие на железничката станица. On n---- s--- n- n------.
   
Смееме ли да седнеме? Mů---- s- p------?
Смееме ли да го добиеме менито? Mů---- d----- j------ l-----?
Смееме ли да платиме одвоено? Mů---- z------- z-----?