македонски » чешки   за нешто да моли


74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [sedmdesát čtyři]

žádat o něco

74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [sedmdesát čtyři]

žádat o něco

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Можете ли да ме потшишате? Mů---- m- o------- v----?
Не премногу кратко, молам. Ne m-- n-------- p-----.
Малку пократко, молам. O n--- k------ p-----.
   
Можете ли да ги развиете сликите? Mů---- m- v------ f----?
Фотографиите се на CD – то. Fo--- j--- n- c------.
Фотографиите се во камерата. Fo--- j--- v- f-----.
   
Можете ли да го поправите часовникот? Mů---- o------ t- h------?
Стаклото е скршено. Sk----- j- r------.
Батеријата е празна. Ba----- j- p------.
   
Можете ли да ја испеглате кошулата? Mů---- v------- t- k-----?
Можете ли да ги исчистите панталоните? Mů---- v------- t- k------?
Можете ли да ги поправите чевлите? Mů---- o------ t- b---?
   
Можете ли да ми дадете запалка? Mů---- m- p-------?
Имате ли кибрит или запалка? Má-- z------ n--- z--------?
Имате ли пепелник? Mů---- m- p------ p-------?
   
Пушите ли пури? Ko----- d-------?
Пушите ли цигари? Ko----- c-------?
Пушите ли луле? Ko----- d----?