македонски » чешки   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

+ 77 [sedmdesát sedm]

+ zdůvodnění 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [sedmdesát sedm]

zdůvodnění 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Зошто не ја јадете тортата? Pr-- n----- t-- d---? +
Јас морам да ослабам. Mu--- z-------. +
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Ne--- t-- d---- p------ m---- z-------. +
   
Зошто не го пиете пивото? Pr-- n------- t- p---? +
Јас морам уште да возам. Mu--- j---- ř----. +
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Ne---- h-- p------ m---- j---- ř----. +
   
Зошто не го пиеш кафето? Pr-- n------ t- k---? +
Тоа е студено. Je s------. +
Јас не го пијам, бидејки е студено. Ne---- j- p--- p------ j- s------. +
   
Зошто не го пиеш чајот? Pr-- n------ t-- č--? +
Немам шеќер. Ne--- c---. +
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Ne---- t-- č--- p------ n---- c---. +
   
Зошто не ја јадете супата? Pr-- n----- t- p------? +
Јас не ја нарачав. Ne-------- j--- s- j-. +
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Ne---- j- j---- p------ j--- s- j- n---------. +
   
Зошто не го јадете месото? Pr-- n----- t- m---? +
Јас сум вегетаријанец. Js-- v---------. +
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Ne--- t-- p------ j--- v---------. +