македонски » чешки   Придавки 1


78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

+ 78 [sedmdesát osm]

+ Přídavná jména 1

78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [sedmdesát osm]

Přídavná jména 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
една стара жена st--- ž--a +
една дебела жена tl---- ž--a +
една радознала жена zv----- ž--a +
   
една нова кола no-- a--o +
една брза кола ry---- a--o +
една удобна кола po------ a--o +
   
еден син фустан mo--- š--y +
еден црвен фустан če----- š--y +
еден зелен фустан ze---- š--y +
   
една црна ташна če--- t---a +
една кафеава ташна hn--- t---a +
една бела ташна bí-- t---a +
   
љубезни луѓе př------ l--é +
учтиви луѓе zd------ l--é +
интересни луѓе za------ l--é +
   
мили деца mi-- d--i +
дрски деца dr-- d--i +
мирни деца ho--- d--i +