македонски » чешки   Придавки 2


79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [sedmdesát devět]

Přídavná jména 2

79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [sedmdesát devět]

Přídavná jména 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Облечена сум во син фустан. Má- n- s--- m---- š---.
Облечена сум во црвен фустан. Má- n- s--- č------ š---.
Облечена сум во зелен фустан. Má- n- s--- z----- š---.
   
Јас купувам една црна ташна. Ko---- č----- t----.
Јас купувам една кафеава ташна. Ko---- h----- t----.
Јас купувам една бела ташна. Ko---- b---- t----.
   
Ми треба нова кола. Po------- n--- a---.
Ми треба брза кола. Po------- r----- a---.
Ми треба удобна кола. Po------- p------- a---.
   
Таму горе живее една стара жена. Ta- n----- b---- n----- s---- ž---.
Таму горе живее една дебела жена. Ta- n----- b---- n----- t----- ž---.
Таму долу живее една радознала жена. Ta- n----- b---- n----- z------ ž---.
   
Нашите гости беа фини луѓе. Na-- h---- b--- m---.
Нашите гости беа учтиви луѓе. Na-- h---- b--- z------- l---.
Нашите гости беа интересни луѓе. Na-- h---- b--- z------- l---.
   
Јас имам мили деца. Má- m--- d---.
Но соседите имаат дрски деца. Al- m- s------ m--- d--- d---.
Дали Вашите деца се мирни? Js-- v--- d--- h----?