македонски » čeština   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [osm]

Časové údaje

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [osm]

Časové údaje

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Извинете! Pr------!
Колку е часот, Ве молам? Ko--- j- h----- p-----?
Благодарам многу. Dě---- m--------.
   
Часот е еден. Je j---- h-----.
Часот е два. Js-- d-- h-----.
Часот е три. Js-- t-- h-----.
   
Часот е четири. Js-- č---- h-----.
Часот е пет. Je p-- h----.
Часот е шест. Je š--- h----.
   
Часот е седум. Je s--- h----.
Часот е осум. Je o-- h----.
Часот е девет. Je d---- h----.
   
Часот е десет. Je d---- h----.
Часот е единаесет. Je j------- h----.
Часот е дванаесет. Je d------ h----.
   
Една минута има шеесет секунди. Je--- m----- m- š------ s-----.
Еден час има шеесет минути. Je--- h----- m- š------ m----.
Еден ден има дваесет и четири часа. Je--- d-- m- d----- č---- h----.