македонски » чешки   Минато 4


84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [osmdesát čtyři]

Minulý čas 4

84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [osmdesát čtyři]

Minulý čas 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
чита čí-t
Јас читав. Če-- j---.
Јас го прочитав целиот роман. Př----- j--- c--- r----.
   
разбира ro----t
Јас разбрав. Ro----- j---.
Јас го разбрав целиот текст. Ro----- j--- c----- t----.
   
одговара od------t
Јас одговорив. Od------- j---.
Јас одговорив на сите прашања. Od------- j--- n- v------ o-----.
   
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Ví- t- – v---- j--- t-.
Јас го пишувам тоа – јас го напишав тоа. Pí-- t- – n----- j--- t-.
Јас го слушам тоа – јас го слушнав тоа. Sl---- t- – s----- j--- t-.
   
Јас го земам тоа – јас го зедов тоа. Do---- t- – d----- j--- t-.
Јас го носам тоа – јас го донесов тоа. Př----- t- – p------ j--- t-.
Јас го купувам тоа – јас го купив тоа. Ko---- t- – k----- j--- t-.
   
Јас го очекувам тоа – јас го очекував тоа. Oč------ t- – o------- j--- t-.
Јас го појаснувам тоа – јас го појаснив тоа. Vy-------- t- – v-------- j--- t-.
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Zn-- t- – z--- j--- t-.