македонски » чешки   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [osmdesát pět]

Otázky – minulý čas 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [osmdesát pět]

Otázky – minulý čas 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Колку имате испиено? Ko--- j--- t--- v---- / v----- ?
Колку работевте? Ja- m-- j--- p------- / p--------?
Колку напишавте? Ko--- j--- t--- n----- / n------?
   
Како спиевте? Ja- j--- s--- / s----?
Како го положивте испитот? Ja- j--- u----- / u------ z------?
Како го најдовте патот? Ja- j--- n---- / n---- c----?
   
Со кого разговаравте? S k-- j--- m----- / m------?
Со кого се договоривте? S k-- j--- d------- / d--------?
Со кого славевте роденден? S k-- j--- s----- / s------ n---------?
   
Каде бевте? Kd- j--- b-- / b---?
Каде живеевте? Kd- j--- b----- / b------?
Каде работевте? Kd- j--- p------- / p--------?
   
Што препорачавте? Co j--- d-------- / d---------?
Што јадевте? Co j--- j--- / j----?
Како дознавте? Co j--- s- d------- / d--------?
   
Колку брзо возевте? Ja- r----- j--- j-- / j---?
Колку долго летавте? Ja- d----- j--- l---- / l-----?
Колку високо скокнавте? Ja- v----- j--- v------- / v--------?