македонски » чешки   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [osmdesát šest]

Otázky – minulý čas 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [osmdesát šest]

Otázky – minulý čas 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Која вратоврска ја носеше? Ja--- k------ j-- m-- n- s---?
Кој автомобил го купи? Ja-- a--- s-- k----- / k------?
За кој весник се претплати? Kt--- n----- s-- p--------- / p----------?
   
Кого видовте? Ko-- j--- v---- / v-----?
Кого сретнавте? Ko-- j--- p----- / p------?
Кого препознавте? Ko-- j--- p----- / p------?
   
Кога станавте? Kd- j--- v------ / v-------?
Кога започнавте? Kd- j--- z---- / z-----?
Кога престанавте? Kd- j--- s------ / s-------?
   
Зошто се разбудивте? Pr-- j--- s- v------ / v-------?
Зошто станавте наставник? Pr-- j--- s- s--- / s---- u------- / u--------?
Зошто земавте такси? Pr-- j--- s- v--- / v---- t---?
   
Од каде дојдовте? Od--- j--- p----- / p-----?
Накаде отидовте? Ka- j--- š-- / š--?
Каде бевте? Kd- j--- b-- / b---?
   
Кому му помогна? Ko-- j-- p----- / p------?
Кому му пиша? Ko-- j-- n----- / n------?
Кому му одговори? Ko-- j-- o-------- / o---------?