македонски » чешки   Денови во седмицата


9 [девет]

Денови во седмицата

-

+ 9 [devět]

+ Dny v týdnu

9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [devět]

Dny v týdnu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
понеделник po----í +
вторник út--ý +
среда st---a +
   
четврток čt----k +
петок pá--k +
сабота so---a +
   
недела ne---e +
седмица tý--n +
од понеделник до недела od p------ d- n----e +
   
Првиот ден е понеделник. Pr--- d-- j- p------. +
Вториот ден е вторник. Dr--- d-- j- ú----. +
Третиот ден е среда. Tř--- d-- j- s-----. +
   
Четвртиот ден е четврток. Čt---- d-- j- č------. +
Петтиот ден е петок. Pá-- d-- j- p----. +
Шестиот ден е сабота. Še--- d-- j- s-----. +
   
Седмиот ден е недела. Se--- d-- j- n-----. +
Седмицата има седум дена. Tý--- m- s--- d--. +
Ние работиме само пет дена. Pr------- j-- p-- d--. +