македонски » чешки   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [devadesát tři]

Vedlejší věty se zda, jestli

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [devadesát tři]

Vedlejší věty se zda, jestli

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Незнам, дали тој ме сака. Ne---- j----- m- m- r--.
Незнам, дали тој ќе се врати. Ne---- j----- s- v----.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Ne---- j----- m- z-----.
   
Дали тој навистина ме сака? Zd------ m- m- r--?
Дали тој навистина ќе се врати? Zd------ s- v----?
Дали тој навистина ќе ме побара? Zd------ z-----?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Pt-- s-- j----- n- m-- m----.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Pt-- s-- j----- m- n------ j----.
Се прашувам, дали лаже? Pt-- s-- j----- m- l--.
   
Дали тој навистина мисли на мене? Zd------ n- m- m----?
Дали тој навистина има некоја друга? Zd------ m- j----?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Zd------ ř--- p-----?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Po------- o t--- ž- m- m- o------ r--.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Po------- o t--- ž- m- n-----.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Po------- o t--- ž- s- m- v----.
   
Дали му се навистина допаѓам? Zd------ m- m- o------ r--?
Дали тој навистина ќе ми пише? Zd------ m- n-----?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Zd------ s- m-- v----?