македонски » чешки   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ 94 [devadesát čtyři]

+ Spojky 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [devadesát čtyři]

Spojky 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Чекај, додека да престане дождот. Po----- a- p------- p----. +
Чекај, додека да бидам готов / готова. Po----- a- b--- h---- / h-----. +
Чекај, додека тој да се врати. Po----- a- p----- z-----. +
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Če---- a- m- u------ v----. +
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Če---- a- t-- f--- s-----. +
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Če---- a- b--- n- s------- z-----. +
   
Кога патуваш на одмор? Kd- p------ n- d--------? +
Уште пред летниот распуст? Je--- p--- l------ p----------? +
Да, уште пред да започне летниот распуст. An-- j---- n-- z----- l---- p--------. +
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Op--- t- s------- n-- z---- z---. +
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Um-- s- r---- n-- s- s----- k- s----. +
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Za--- o---- n-- p----- v--. +
   
Кога ќе се вратиш дома? Kd- p------ d---? +
По наставата? Po v--------? +
Да, откако ќе заврши наставата. An-- p---- c- s----- v--------. +
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Po--- c- s- m- s--- ú---- u- n----- p-------. +
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Po--- c- p----- o p----- o----- d- A------. +
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Po--- c- o----- d- A------- z--------. +