македонски » чешки   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [devadesát pět]

Spojky 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [devadesát pět]

Spojky 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Од кога таа не работи повеќе? Od k-- n--------?
Од нејзината венчавка? Od t- d---- c- s- v----?
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. An-- n-------- o- t- d---- c- s- v----.
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Od t- d---- c- s- v----- n--------.
Откако се познаваат, тие се среќни. Od t- d---- c- s- p------- j--- š------.
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Od t- d---- c- m--- d---- n------ č---- d- s----------.
   
Кога таа телефонира? Kd- t---------?
За време на возењето? Za j----?
Да, додека вози автомобил. An-- p-- ř-----.
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Te-------- p-- ř-----.
Таа гледа телевизија, додека пегла. Dí-- s- n- t------- p-- ž------.
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Po------- h----- p-- d----- d------- ú----.
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Ni- n------- k--- n---- b----.
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Ni- n--------- k--- t- h---- h---- t-- n-----.
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Ni- n------- k--- m-- r---.
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. Ve----- s- t---- p---- b--- p----.
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Po------ n- c---- k---- s----- p---- v-------- v l------.
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. Za----- j---- p---- b--- n-------.