македонски » чешки   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

+ 97 [devadesát sedm]

+ Spojky 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [devadesát sedm]

Spojky 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. Us---- a----- t-------- h---. +
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. Zů---- j----- a----- b--- u- p----. +
Тој не дојде, иако бевме договорени. Ne------- a----- j--- b--- d--------. +
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. Te------- b-- z------. P----- u----. +
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. By-- u- p----. P----- j---- z-----. +
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. Do------- j--- s-. P----- n-------. +
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. Ač---- n--- ř------- p------ ř--- a---. +
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. Ač---- j- n------ j--- r-----. +
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. Ač---- j- o----- j--- n- k---. +
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. Ne-- ř------- p-----. P----- j---- a----. +
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. Je n-----. P----- j--- r-----. +
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. Je o----. P----- j--- n- k---. +
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. Ne---- n---- ž---- m----- a----- v----------. +
Таа не оди на лекар, иако има болки. Ne--- k l------ a----- m- b------. +
Таа купува автомобил, иако нема пари. Ku---- a---- a----- n--- ž---- p-----. +
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. Vy---------. P----- n----- n---- ž---- m----. +
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. Má b------. P----- n---- k l-----. +
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. Ne-- p-----. P----- k----- a---. +