македонски » дански   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [enogtyve]

Small Talk 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [enogtyve]

Small Talk 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Од каде доаѓате? Hv-- k----- d- f--?
Од Базел. Fr- B----.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba--- l----- i S------.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Må j-- p--------- d-- f-- h-. M-----?
Тој е странец. Ha- e- u--------.
Тој зборува повеќе јазици. Ha- t---- f---- s----.
   
Дали сте овде по прв пат? Er d- h-- f-- f----- g---?
Не, јас веќе бев овде минатата година. Ne-- j-- v-- h-- o--- s----- å-.
Но само една седмица. Me- k-- i e- u--.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Hv-- s---- d- o- s-----?
Многу добро. Луѓето се љубезни. Go--. F--- e- r---.
И околината ми се допаѓа исто така. Og l--------- s---- j-- o--- g--- o-.
   
Што сте по занимање? Hv-- a------- d- s--?
Јас сум преведувач. Je- e- o---------.
Јас преведувам книги. Je- o--------- b----.
   
Дали сте сами овде? Er d- h-- a----?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Ne-- m-- k--- / m-- m--- e- h-- o---.
А таму се моите две деца. Og d-- e- m--- t- b---.