македонски » дански   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [seksogtyve]

I naturen

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [seksogtyve]

I naturen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Ја гледаш ли кулата таму? Ka- d- s- t----- d--?
Ја гледаш ли планината таму? Ka- d- s- b------ d--?
Го гледаш ли селото таму? Ka- d- s- l-------- d--?
   
Ја гледаш ли реката таму? Ka- d- s- f----- d--?
Го гледаш ли мостот таму? Ka- d- s- b---- d--?
Го гледаш ли езерото таму? Ka- d- s- s--- d--?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. De- d-- f--- k-- j-- g--- l---.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. De- d-- t-- k-- j-- g--- l---.
Тој камен овде, ми се допаѓа. De- h-- s--- k-- j-- g--- l---.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. De- p--- d-- k-- j-- g--- l---.
Таа градина таму, ми се допаѓа. De- h--- d-- k-- j-- g--- l---.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. De- h-- b----- k-- j-- g--- l---.
   
Мислам дека ова е убаво. Je- s----- d-- e- s----.
Мислам дека ова е интересно. Je- s----- d-- e- i----------.
Мислам дека ова е прекрасно. Je- s----- d-- e- v----------.
   
Мислам дека ова е грдо. Je- s----- d-- e- g----.
Мислам дека ова е досадно. Je- s----- d-- e- k-------.
Мислам дека ова е ужасно. Je- s----- d-- e- f-----------.